Назарян се пребори за бронз на европейското

OFFNews 13 февруари 2024 в 21:00 901 0

Едмонд Назарян

Снимка БФ Борба, Start-Photo.bg

Българинът се бори в нова категория

Звездата ни Едмонд Назарян донесе първи медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като надви французина Стефан Клеман в малкия финал на категория до 63 кг класически стил и взе бронза. Стефан Григоров пък отстъпи в своя двубой за трето място.

Назарян и Клеман имаха много тежък двубой, в който българският национал, качил 3 кг за смяна на категорията, направи две почти успешни атаки, от които французинът се измъкна в последния момент. Двамата не успяха да натрупат точки в двата партера, а Клеман дори получи трети минута преди края. Назарян обаче се защити, запази предимството си и спечели по критерий и равенство в точките.

Назарян бе сред най-резултатните борци на тепиха в понеделник, записвайки 19 точки за първите две победи. Той започна и полуфинала с Олександър Хрушин с 5:0, но допусна девет последователни точки и загуби.

Назарян ща се бори отново на олимпийската категория до 60 кг на олимпийските квалификации в Баку и Истанбул.
"Не беше лесно – нова категория, нов опит, нови начинания и нови изпитания. Радвам се, че успях да се класирам, макар че аз искам по-нагоре да се качвам, към златния медал се стремя. Радвам се, че и до това успях да стигна. Това показва моя труд и грешките, върху които трябва да работим и да поправим", заяви Назарян пред БТА.

Стефан Григоров пък отстъпи на 55 кг срещу Манвел Хачатарян. Българският национал не успя да се противопостави на опитния молдовец и загуби с техническо превъзходство за съперника, оставайки за втори път на пето място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки