Назарян отпадна от световното, Кубатов продължава на репешаж

OFFNews 22 септември 2023 в 21:33 2132 0

Назарян

Снимка БФ Борба, Start-Photo.bg

Звездата ни има още два шанс за олимпиадата

Едмонд Назарян бе елиминиран в олимпийската категория до 60 кг класически стил на световното първенство по борба в Белград след поражение на старта, а Стоян Кубатов ще излезе на репешажите на неолимпийската до 72 кг.

Назарян стартира турнира срещу европейския шампион от 2020 Кеворк Гарибян от Армения, който го пренесе от партер и спечели срещата с 9:0. Така за българина, който пък е действащ континентален първенец и миналогодишен световен вицешампион, остават още два шанса да се класира на Олимпиадата в Париж през пресявките през пролетта.

Гарибян отпадна на полуфиналите в Белград, където се изправи срещу двукратния световен шампион и сребърен медалист от Токио 2020 Кеничиро Фумита. Японецът спечели с 5:1 и тази вечер ще се бори за златен медал срещу киргизстанеца Жоламан Шаршенбеков, който победи Назарян на миналогодишния финал.

Стоян Кубатов се включи в неолимпийската категория до 72 кг и започна с победа. Българинът надви корееца Джи Йон Ли с 4:0, след като направи едно пренасяне от партер в първата част. На осминафиналите Кубатов срещна французина Ибрахим Ганем, който на европейското първенство се бори на олимпийската категория до 77. Ганем спечели с 5:1.

Ганем победи с 10:0 Ибрахим Магомедов на четвъртфиналите, след което се наложи с 4:0 срещу бронзовия медалист от миналата година Селчук Джан от Турция. Така французинът изтегли Кубатов на репешаж, в който българският национал ще срещне Ибрахим Магомедов. Схватката е утре в обедната сесия.

В събота на световното първенство започват последните трима български национали – Абу-Муслим Амаев (63 кг), Иво Илиев (67 кг) и Семьон Новиков (87 кг).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!