МОК със сериозни промени за Токио 2020 и Пекин 2022

OFFNews 19 юли 2018 в 15:52 2543 0

Международният олимпийски комитет добави шест дисциплини в програмата на зимните игри в Пекин 2022 и утвърди програмата на лятната олимпиада в Токио 2020. МОК съкрати и квотата на участниците в биатлона с 20 души.

В програмата за Пекин са включени единично състезание по бобслей за жени, фристайл в дисциплината биг еър за мъже и жени, смесено отборно състезание по ски-свободен стил акробатика, смесено отборно състезание по сноуборд кроса, смесено отборно състезание по ски-скокове и смесена щафета в шорттрека.

Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 24 юли до 9 август, което ги прави най-ранната олимпиада от 1996 година в Атланта, когато състезанията бяха от 19 юли до 4 август.

Програмата в Токио ще включва 339 състезания в рекордните 33 вида спорт. Церемонията по откриването е насрочена за 24 юли, а турнирите по футбол и софтбол започват два дни по-рано.

От МОК уточняват, че програмата на състезанията по софтбол и бейзбол може да бъде променена. Графикът на футболния турнир пък трябва да бъде утвърден от ФИФА през октомври тази година.

Промяна има и в състава на участниците и количеството комплекти медали за зимните игри в Пекин 2022. На тази олимпиада ще има повече участнички жени и ще бъде почти равна по количество състезатели от двата пола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови