Лекари: Шумахер не може да се е смалил с 14 сантиметра

OFFNews 08 октомври 2017 в 16:51 6425 0

Един от светилата на руската медицина коментира информациите, че Михаел Шумахер е загубил 14 сантиметра от ръста си и е изпаднал отново в кома. Професор Михаил Гиляров от болницата "Пирогов" в Москва говори пред местни медии.

"Лежащият пациент може да загуби 30 килограма от теглото, както се твърди. Но да загуби 14 сантиметра - това е невъзможно. Максималната загуба е до 5 сантиметра заради промяна в структурата на гръбначния стълб".

Наблюдавани са случаи на визуално изменение на крайниците при подобни състояния като при легендата от Формула 1. Атрофията обаче не води но намаление на дължината на костната система.

Алексей Кащеев, известен неврохирург, добави: "Със сигурност Шумахер води процедури срещу процесите на атрофия. Става въпрос за пасивна гимнастика,  магнитни стимулации и други. Това помага на пациента да се върне изцяло или частично към предишните си параметри, ако се възстанови мозъчно".

Преди два дни румънското издание на "Автобилд" съобщи, че великият пилот тежи едва 45 килограма (при 74 преди инцидента), а ръстът му е намалял с 14 сантиметра. Освен това немският идол е изпаднал отново в кома.

Преди седмици пък се чу, че съпругата Корина ще го мести за лечение при американско светило, тъй като липсва напредък. Шуми изпадна в кома при инцидент на ски през 2013 година. Той е под лекарски контрол в имението в Швейцария, но никой никога не е правил официално изявление за истинското състояние на легендата в моторните спортове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови