Баскетболният Балкан допусна първа загуба в Купата на ФИБА Европа

OFFNews 02 ноември 2022 в 23:02 1036 0

Баскетбол

Снимка ФИБА

Баскетболистите на Балкан не успяха да зарадват ботевградската публика

Отборът на Балкан загуби от Патриоти Левице с 62:73 (11:21, 17:20, 15:18, 19:14) като домакин в „Арена Ботевград“ в среща от четвъртия кръг в група D на турнира за Купата на ФИБА Европа. Поражението бе първо за Балкан, а тимът остава лидер във временното класиране с три успеха от четири изиграни срещи. За словашкия тим победата бе първа след четири кръга.

В другия мач в групата чешкият Опава победи като гост кипърския Керавнос със 79:74 и двата състава вече с с актив 2-2.

Гостите от Словакия се възползваха отлично от по-ефективната си стрелба от дистанция и водеха през целия двубой. Те стартираха по-добре мача в Ботевград и дръпнаха с 21 :11 след първата четвърт. Опитите на Балкан да намали пасива си не дадоха резултат до почивката, когато Патриоти Левице имаше аванс от 41:28.

Словашкият тим продължи да държи инициативата, а преди последните 10 минути ботевградчани изоставаха с 43:59. Баскетболистите, водени от старши треньора Тони Дечев положиха максимални усилия в последната четвърт и със серия от 17:6 Балкан намали до 5 точки изоставането си при 60:65 две минути и половина преди финала. Гостите обаче отговориха с 6 поредни точки и пак се откъснаха в резултата, с което си осигуриха крайния успех.

Димитър Димитров бе най-резултатен за Балкан с 16 точки и 3 борби, а Павлин Иванов се включи с 12 точки. Христо Захариев и Константин Тошков не взеха участие в мача за ботевградчани, както и сериозно контузеният Райън Хароу.

За Патриоти Левице Миха Лапорник завърши с 33 точки и 7 борби.

В следващия кръг, на 23 ноември, Балкан ще гостува на чешкия Опава, а словашкият отбор ще приеме Керавнос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови