Баскетболистите ни загубиха от Русия с 44 точки разлика

OFFNews 21 февруари 2019 в 20:47 1208 0

Унизителна загуба с 44 точки разлика от Русия записаха баскетболистите ни в среща от световните квалификации, играна в Ботевград. Поражението с 60:104 е най-тежката загуба на националния ни тим за последните 17 години, когато губим с 45 точки от Литва.

Русия ни вкара 18 тройки от 31 опита - 58%. Българите имаха едва 3 успешни от 18 стрелби, което е под 17%. Гостите господстваха категорично и в подкошието с 42 борби срещу по-малко от половината - 19, за "лъвовете".

В този мач българите бяха без звездата си Александър Везенков, Станимир Маринов, Дий Бост и контузените Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов. Русия също беше без звездите си, като цели девет основни играчи на селекционера Сергей Базаревич отсъстваха.

"Мога само едно нещо да кажа – играхме салбо в защита и в нападение. Започнахме мача изключително меко в защита - завършихме с 52 точки на полувремето и само пет фала, като петия беше 5 секунди преди края. Спокойно мога да кажа, че в защита почти не сме играли. Отделно, в нападение организацията ни беше слаба. Трудно си създавахме положения за стрелба, а трябва да отчетем и високия процент стрелба на противника. На тази база се получава и голямата разлика.

Много съжалявам, че днес изглеждахме по този начин. Едно от нещата, на които акцентирах на играчите е, че последните впечатления са най-трайни, а за съжаление днес бяхме коренно различни от представянерто си в последните три години", коментира селекционерът Любомир Минчев пред БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!