Треньорът на Анди Руис също се дърпа от реванш в Саудитска Арабия

OFFNews 19 август 2019 в 15:24 2288 0

Треньорът на световния шампион в тежката категория на професионалния бокс Анди Руис младши - Мани Роблес също не е съгласен реванша с Антъни Джошуа да бъде проведен в Саудитска Арабия.

Припомняме, че преди няколко дни промоутърът на британеца - Еди Хърн тържествено заяви, че и двамата боксьори са се споразумяли за реванш на 7 декември на въпросното място.

Малко след това Руис обяви, че не е съгласен с местоположението. Сега същото направи и неговият треньор, който остро разкритикува държавата.

"Говорим за страна, в която липсва демокрация. Там не се зачитат човешките права и хората я напускат, за да се озоват на по-спокойно място от Саудитска Арабия.

Как ще бъде защитен шампиона? Не можем да вземем съпругите си. Казват ни, че би било по-добре да си останат вкъщи, защото там те все едно няма да съществуват. Говорим за държава, в която законите са различни от тези, с които сме свикнали", каза Роблес.

Мексиканецът шокира Джошуа на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, за да му нанесе първа загуба в професионалната кариера и да вземе шампионските пояси на IBF, WBA, WBO.

По този начин Анди се превърна в първия боксьор от мексикански произход, който става световен шампион в тежка категория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews