Тайсън Фюри: Тежката категория се напълни с клошари

OFFNews 13 декември 2016 в 12:57 27007 0

Бившият световен шампион в тежката категория Тайсън Фюри се присмя на случващото се в професионалния бокс в момента.

След уличаването на Фюри в употреба на кокаин и отнемането на поясите му във версии WBO и WBA титлите се оказаха вактни и в момента в бокса се възцари хаос.

В събота Фюри гледа на живо в Манчестър двубоя между Антъни Джошуа и Ерик Молина за пояса във версия IBF. Джошуа защити титлата си и напролет ще се бие с Владимир Кличко, като в мача ще бъде заложен и пояс на WBA и трофей на списание "Ринг".

"Всичките тези клошари получиха шанс да се борят за наследството на Циганския крал (б.р. това е прозвището на Фюри). Всичко е пълен майтап. Добре, че се махнах от бокса", написа Фюри в Туитър.

Джошуа и Кличко излизат на "Уембли" на 29 април, като Кубрат Пулев може да получи възможност да боксира в някой от подгряващите мачове. Букмейкърите вече обявиха олимпийския шампион от Лондон Джошуа за фаворит. Същото мнение споделя и агентът му Еди Хърн.

"Билетите ще бъдат пуснати за продажба преди Коледа. Един срещу друг ще застанат двама олимпийски шампиони, двама противници, които са в различен стадии на тяхната кариера. От една страна имаме най-горещият талант в тежка категория, а от другата легенда. Мисля, че Джошуа ще спечели с нокаут", каза Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови