Преговорите за мач Джошуа - Пулев започнаха

OFFNews 04 май 2017 в 12:20 3156 3

Преговорите за мач между шампиона на IBF Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев са стартирали и през уикенда ще има повече яснота относно евентуален мач помежду им. Това заяви пред "Сън" промоутърът на британския боксьор Еди Хърн.

"Вече започнахме разговорите с IBF и промоутъра на Пулев – "Зауерланд". През уикенда трябва да получим по-голяма яснота, но ситуацията е много сложна", коментира Хърн.

"Ние не искаме да се отказваме от пояса на IBF, но, ако се наложи, за нас няма да е проблем да направим точно това. Няма да позволим политиките на различните боксови федерации да попречат на прогреса на Антъни Джошуа. Идеалният вариант е да обединим всички титли, но когато вече си близо става трудно заради ситуации като тази", каза още Хърн, цитиран от Sportal.bg.

Миналата събота Антъни Джошуа защити световната си титла на IBF и прибави поясите на WBA и IBO в трилър с Владимир Кличко пред 90 000 зрители на "Уембли". Той обаче иска и другите две титли, които са притежание на новозеландеца Джоузеф Паркър (WBO) и американеца Дионтей Уайлдър (WBС).

"Бихме могли да търсим сделка с Пулев и да се опитаме да направим междинен мач за пояса, победителят от който да се изправи срещу Антъни Джошуа", добави Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

04.05 2017 в 13:37

Да, защото ще се пенсионира със златен парашут ;)При този огромен интерес към Джошуа, като нищо ще лапне 2-3-4 млн за загуба. Не е лошо, а :)

42249

1

Denis Rizanov

04.05 2017 в 13:26

Те тва ше е и последният професионален мач на кубрат.
Обзалагам се.