Най-жестоката вражда в българския профибокс се поднови

OFFNews 08 септември 2021 в 15:44 5633 0

Най-жестоката вражда в българския професионален бокс достигна до нови висини.

Звездите в лека-тежка категория Спас Генов и Григор Саруханян определено не се понасят. За пръв път от старта на конфликта 40-годишният бургазлия разказа откъде е тръгнало всичко.

Генов твърди, че през последните две години Саруханян бяга от мач с него. Бившите съотборници в националния отбор нямат намерение да отстъпват назад, а сблъсъкът между тях е неизбежен.

"Бяга като зайче. Но това е професионален бокс. Къде ще бяга?", пита Генов в интервю за youtube канала Спортната джунгла.

"Два-три рунда ще бяга. Колко ще бяга. Нито има силен удар, нито нищо. Нали му знам и бокса какъв му беше. Все гледаше да не играе с мен или с някой от другите наши боксьори", твърди Генов.

Той е един от най-успешните български боксьори за последните две десетилетия. След като спечели сребърен медал от европейското първенство през 2006-а, най-близкият приятел на Кубрат Пулев в националния отбор премина при професионалистите, където има 12 победи (6 с нокаут) от 12 мача.

Вижте кога се очаква да бъде мачът между Генов и Саруханян, защо Спас е избягал от България и как удар на Кубрат Пулев по време на спаринг едва не парализира ръката на бургазлията.

Отговорът на Саруханян също няма да закъснее - очаквайте го в петък!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови