Каратеките ни изправени пред европейско предизвикателство

OFFNews Последна промяна на 06 май 2018 в 11:26 2274 0

Борислав Иванов заедно с националите на лагер в София

11 български каратеки ще се хвърлят през следващата седмица в битките за медалите на европейското първенство по карате. Надпреварата ще се проведе в Нови Сад от 10 до 13 май. Националите заминават във вторник за силното състезание.

Треньорите Ангел Стефанов и Ангел Ленков ще разчитат на четири представителки при жените и седем при мъжете. Двата пола ще направят тимове за състезанието в отборното кумите.

„Нашето желание е всички да се представят на ниво. Очакваме резултати от европейската шампионка за девойки Ивет Горанова, която влиза при жените.

Александра Стублева се намира в Топ 20 на световната ранглиста и също е с прекрасни възможности“, коментира спортният директор на Българска национална федерация карате Борислав Иванов, който е най-успешната българска каратека с четири медала от европейски първенства. Водач на делегацията за Евро 2018 е президентът на федерацията Алексей Петров.

Май ще бъде изключително натоварен месец за олимпийския спорт. На 26 и 27 София ще бъде домакин на Световната младежка лига, която е квалификация за Младежките олимпийски игри.

„Очакваме над 1500 състезатели от 80 държави – добави Борислав Иванов. – Интересът към каратето нарасна след влизането в олимпийската програма.“
Националите в момента са на лагер. Те се готвят в тренировъчната база, която е на стадион „Васил Левски“.

Състав за Евро 2018

Жени/Кумите
50 кг - Кристина Свиленова
55 кг – Виктория Росева
61 кг – Ивет Горанова
+68 кг – Александра Стублева

Мъже/Ката
Пеньо Пенев

Мъже/Кумите
67 кг – Васил Ривов
75 кг – Стефан Петков
84 кг – Велизар Колешански
+84 кг – Илиян Илиев
В тима за отборното Кумите са включени още Симеон Стойчев и Веселин Димитров

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови