IBF форсира преговорите между Кобрата и Джошуа

OFFNews 27 февруари 2020 в 09:50 1579 0

Международната боксова федерация (IBF) нареди правата за дългоочаквания сблъсък между претендента Кубрат Пулев и актуалния шампион Антъни Джошуа да бъдат разиграни на търг, съобщи ESPN.

Това се е наложило, след като екипите на двамата бойци няколко пъти поискаха удължаване на срока за постигане на договорка между тях, но и до днес не са обявили официално кога и къде ще се бият.

Според авторитетното издание, от IBF са насрочили търг за мача за 3 март. Той ще се проведе в офисите им в Спрингфийлд, ако дотогава двете промоутърски компании не се договорят. Става дума за Matchroom Boxing (компанията на Еди Хърн) и копромоутърите на Кобрата Top Rank и Epic Sports.

Прогнозите са, че датата за сблъсъка е 20 юни, а мястото - "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", но нито едно от двете не е обявено официално от някоя от двете страни.

Слуховете твърдят, че Еди Хърн умишлено бави финалните преговори и подписа на договора, защото целта му е да уреди мач за обединяване на световните титли срещу шампиона на WBCТайсън Фюри, преди Кобрата да е застрашил коланите на неговия клиент Джошуа.

От щаба на новият шампион на WBC в тежка категория признаха, че проявяват интерес към подобен сблъсък, но трябва да се следва договора с Уайлдър. А в него има клауза за предстояща трета битка между "Бронзовия бомбардировач" и "Циганския крал", което обърква плановете на Еди Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови