Фюри защити титлата си срещу Уайлдър

OFFNews 10 октомври 2021 в 08:26 2793 0

Британецът Тайсън Фюри защити титлата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC).

33-годишният Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър (САЩ) в предпоследния 11-и рунд на двубоя в Лас Вегас и остана непобеден в 32 мача на професионалния ринг - 31 победи (22 с нокаут) и 1 равенство.

Англичанинът отново се справи с Уайлдър, както и в предишния мач от трилогията между двамата на 22 февруари миналата година, когато Фюри пак нокаутира съперника, но в седмия рунд тогава.

Островитянинът започна силно мача и към края на третия рунд свали съперника на пода и само гонга спаси противника от ранен нокаут.
Уайлдър отвърна в четвъртия рунд и на два пъти прати Фюри в нокдаун, но това беше един от малкото проблясъци на американеца в срещата.

След критичния момент Фюри бързо отново пое контрола върху срещата. В десетия рунд той пак прати Уайлдър в нокаут, а в следващия рунд довърши разклатения си съперник след серия от ъперкът, ляво и дясно кроше.

Американецът допусна втора загуба в 45 мача като професионалист, като има и едно равенство в първия мач от трилогията срещу Фюри на 1 декември 2018 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови