Антъни Джошуа и Тайсън Фюри подписаха за два мача

OFFNews 16 март 2021 в 00:13 5362 0

Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се изправят един срещу друг в два изцяло британски мача за абсолютната световна титла в тежка категория, потвърди промоутърът на Джошуа Еди Хърн.

Британските съперници дълго преговаряха през последните месеци, но сега финализираха параметрите за мегасблъсъка. Световният шампион в тежка категория във версиите WBA, WBO и IBF Джошуа ще заложи поясите си срещу непобедения шампион на WBC Фюри тази година.

"Всички страни подписаха договора и ще работят усилено през следващите няколко седмици, за да потвърдят мястото и датата за най-големия боксов сблъсък“, каза Хърн пред Sky Sports, цитиран от БГНЕС. Сред потенциалните места за провеждане на мача са Саудитска Арабия, Сингапур, Катар, Китай, Дубай, САЩ и Великобритания.

"Всяка опция. Домашна земя, Близкия Изток, моят заден двор, твоят заден двор. Нямам претенции. Просто съм готов да се бия. Искам този пояс. Искам да се бия с Фюри, така че всички опции са отворени за мен“, каза Джошуа наскоро за Sky News. Предвид началото на тренировъчния му лагер, той призна, че очаква с нетърпение подобен сблъсък срещу своя сънародник.

"Пандемията се доближава към своя край. Преговаряме за дата около юни. Така че, ако Тайсън е сериозен, а смятам, че е такъв, той знае къде да отиде и да намери боса! Готов съм, очаквам с нетърпение мачовете – всичко, което искам, е да се бия, бия бия!“, добави той.

Джошуа надигра в последния си мач на ринга най-добрия български боксьор Кубрат Пулев след нокаут в деветия рунд. Той е с баланс 24-1 (22 с нокаут), като единствената му загуба дойде изненадващо от Анди Руис-младши през юни, 2019. Фюри е непобеден до момента при 30-1-0 (21 с нокаут).

Единственият мач, който той не спечели, бе първата битка с Дионтей Уайлдър, завършила при равенство. Фюри  обаче не остави съмнение във втория сблъсък между двамата и отне пояса на американеца в тежка категория на WBC след нокаут в седмия рунд през февруари, 2020.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови