Австралиец е вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев

OFFNews 24 септември 2019 в 14:19 4222 0

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за световната титла на IBF в тежка категория ще се изправи срещу нов съперник преди реванша между Анди Руис младши и Антъни Джошуа.

Мегасблъсъкът между двамата е на 7 декември в Судитска Арабия. Според медийния гигант "ESPN" Пулев по всяка вероятност ще се изправи срещу австралиеца Марк де Мори. 

Това ще се случи на 9 ноември в подгряваща битка преди двубоя между Джеймъл Херинг и Ламонт Роуч младши.

Де Мори беше първият противник на Дейвид Хей при неговото завръщане на ринга през 2016 г. Австралиецът изкара по-малко от рунд, преди да бъде нокаутиран.

Сега, живеещ в Хърватия, той прекара времето си, нокаутирайки седем здрави противници в различни европейски държави.

Пулев (27-1, 14 КО), който ще проведе първия си двубой след като през ноември нокаутира Богдан Дину, определено не иска да рискува, докато чака да получи своя шанс да се бие с Руис или Джошуа.

Поради тази причина от щаба на българина му търсят сериозен, но преодолим съперник, за да се поддържа игровата форма на Кобрата.

Именно такъв е 37-годишният Де Мори - боксьор със сериозна визитка от победи, макар и постигнати срещу по-слаби противници, който има минимални шансове за успех срещу Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови