Злоупотреби с помощи в село Черепово

Последна промяна на 12 февруари 2012 в 00:23 3451 1

Много бедствия заради пормените в климата вещае Световната банка до края на века. СНИМКА: АРХИВ
Наводнението в община Харманли
Вече почнаха злоупотреби с помощите, предназначени за бедстващите райони. Грозните сцени са се разиграли в село Черепово, община Харманли. За тях съобщи участник във форума OFFRoad-Bulgaria.com, който още от първите минути на бедствието участва в спасителните операции. От петък военен камион обикаля селата в Сакар и носи вода за населението. Камионът остави вода при кмета и секретарката и после вътрешни хора си пълниха багажниците на колите с безплатната вода и си отпътуваха към Харманли, разказва очевидецът. В кражбата се включили и хора от "Пътно поддържане". "Видях с очите си как кантонът беше пълен с поне 20 бутилки минерална вода "Девин" от по 11 литра". После работниците натоварили същите тези бутилки в камионите, като вземали поне по 2-3-4 на човек. "Малко след това видях как възрастен мъж мъкне върху детска шейна из преспите 2 бутилки от по 10 литра, наточени от чешма на 600-700 метра". До него "дарителската" минерална вода така и не стигнала. "Така и не видях да дадат вода на някой старец. Само видях как разграбват и пълнят по колите", пише участникът във форума и пита къде да подаде сигнал. Последвалите отговори не вещаят спокойствие за крадците, особено като се има предвид, че в тази тема пишат всички тези, които първи тръгнаха с джиповете си в снега, за да доставят помощи за бедстващите села. Досега OFFRoad-Bulgaria.com е направил 3 конвоя от джипове, с които докара даренията до наводнените райони. Много от местните участници в операциите по възстановяването на щетите, са участници във форума и непрекъснато подават информация за ставащото в района. Село Черепово не е сред пострадалите от проливните дъждове и скъсването на язовир "Иваново". То обаче е затрупано от 3 метрови преспи, а водата в чешмите е мътна и негодна за пиене.    
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.02 2012 в 06:14

здравейте и Р_Е_С_П_Е_К_Т_!!!
пиша от Пловдивско, едва снощи открих Вашия форум и писаното тук по темата - възхищавам Ви се! евалла за готовността да помогнете безвъзмездно и за цялата организация!
вчера следобед посъбрахме в къщи малко дрехи и завивки, които мога да предоставя / доставя в Пловдив, кажете само, къде (постингите от http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138790 и http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=138761 още не съм ги изчел..)?
също така, снощи пуснах темата в един немски форум - http://www.yetiforum.de/wbb3/board12-skoda-yeti-forum-internes/board14-skoda-yeti-forum-intern/4188-fyi-notstand-in-bulg arien-ausgerufen/?s=2265152109821f9e5aeb6e88938d3fba09c88cb4 - надявам се, да има полза.
освен това, бих могъл да се обърна с молба за подкрепа към немскоговорящото общество в Пловдив (тук има доста достойни хора), както и към приятели в чужбина (Германия и Финландия), вкл. и към хора с опит - пожарникари, военни и пр. кажете, от какво има нужда?
от утре съм в отпуск и мога да се включа активно във Вашите мероприятия, включително в засегнатия район (на 33 г. съм, в сравнително добро здравословно състояние, а и имам нужда от движение, да сваля някое кило..). разполагам със собствен транспорт (скромно Шкода Йети 4х4), обожавам държавни и общински хрантутници (особено такива, дето си просят... сещате се), още повече кучето ми, Малчо (да ми е жив и здрав!) обожава крадльовци, без значение от произход, пол, вероизповедание...
днес съм в движение, но със заредена батерия в мобилния. ако имате някакви списъци с необходими неща, пуснете ги, моля, на hannesmuschnersson @ hotmail.com. надявам се да мога да бъда полезен.
със здаве!
=) е.о.л.
(0889 / триста-двеста и шейсе)