Задържаха обирджиите на офис на "Алианц" в София (обновена)

15 декември 2012 в 11:31 1573 0

Обраният клон на
Обраният клон на "Алианц" в центъра на София. Снимка: Никола Ончев

Полицията в София е задържала мъжете, които обраха офиса на „Allianz”, който стана на 23 октомври.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че бандата е задържана през нощта, като един от задържаните е бивш служител на дружеството, който е познавал много добре офиса.

В офиса на бул. “Дондуков” № 123 сутринта нахлули двама мъже, облечени като мотористи с каски. Те завързали охраната, като единият заплашил с пистолет касиерката. По първоначални данни от полицията тогава обявиха, че откраднатата сума е 60 хил. евро.

Извършителите на обира са на 24 години и са студенти в Свищов, каза по-късно през деня директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. По думите му откраднатата сума е около 90 000 лева,  от които 60 000 български лева и други различна валути.

Полицията е спипала младежите рано тази сутрин в Свищов. Задържано е и трето лице в София, което е било шофьор на групата.

Крадците са криминално проявени – единият за кражба от магазин, а другият за пътнотранспортно произшествие. "Единият е бивш служител в този офис и до септември 2011 г. е работил в офиса на „Алианц”, така че той е имал представа за разположението в офиса и за охраната. Той е бил и инициатор на обира. Подбран е момент, в който няма клиенти, и той е знаел къде са били парите", обясни шефът на СДВР. 

За сега са намерени част от парите – около 5 000 лева. Единият от крадците вече си е купил автомобил за 17 000 лв.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!