Волен не успя да защити "Възродителния процес"

Елица Мартинова 06 юни 2012 в 17:54 2602 1

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Въпреки усилията на Волен Сидеров, парламентът отхвърли в сряда предложението на „Атака“ за отмяна на декларацията, осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани - т. нар. „Възродителен процес“.

От всички 122-ма присъстващи в НС идеята на Сидеров подкрепиха 22-ма души, "против" бяха 56, а останалите 43-ма се въздържаха.

На заседанието Сидеров подчерта, че декларацията, гласувана от НС на 12 януари 2012 г., може да изправи България на международен съд. По думите му, документът би довел до сериозни последици за икономиката, защото страната ни ще трябва да изплати големи обезщетения на засегнатите във „Възродителния процес“.

Сидеров заподозря, че идеята за внесената от Синята коалиция декларация е на отделни сепаратистки кръгове, които целят да постигнат етническо напрежение в България.

„С отмяната на тази декларация ние ще извършим нещо не само обществено полезно, но исторически категорично необходимо, защото ще премахнем възможността върху България да се залепи трайно, завинаги петното на държава, която е провеждала геноцид и етническо прочистване, което категорично не е вярно. Историческите факти го доказват. Така че ние предлагаме решение, с което да се отмени декларацията от 11 януари 2012 г. и по този начин да предотвратим спекулациите с името на Република България“, заяви лидерът на „Атака“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!