Волен кани Сретен Йосич в парламента, интересува се от отношенията му с Борисов

Юлиан Христов 09 юли 2013 в 15:51 6065 14

Сретен Йосич
Сретен Йосич

Волен Сидеров кани Сретен Йосич в Комисията по корупция, за да разкаже в какво се е изразявало познанството му с Бойко Борисов и какви са били общите им интереси.

Това съобщиха от пресцентъра на партията днес. На пресконференция в Бургас Сидеров е заявил, че е чул, че Бойко Борисов го е страх от Йосич и затова трябва да се знае какви са обвързаностите му с тази фигура. 

Сръбският наркобос вече веднъж беше привикван у нас, за да дава пояснения за отношенията му с Борисов. Адвокатът на подсъдимия по делото "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста, поиска Йосич да бъде поканен в съдебната зала и да каже дали е давал поръчка за убийствата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. 

Името на Йосич беше въвлечено след показанията на единия от подсъдимите по делото Васил Костов-Васко Кеца. Тогава пред съда той заяви, че е присъствал на среща в столицата, в която са участвали Милчо Бонев-Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов и Стоил Славов. На нея е обсъдено как Борисов да бъде назначен за главен секретар на МВР, за да може да прикрива наркотрафика. На заседанието в съда в Шумен на 24 ноември 2011 година Кеца зяви, че Борисов отговарял за канала за хероин от Турция към България и за друг канал – за синтетична дрога и каптагон в обратна посока.

Искането за привикването на Сретен Йосич беше отхвърлено от съда по настояване на наблюдаващия прокурор Ася Петрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!