Вицепремиерът Бобева: Това правителство е фискално сериозно

22 август 2013 в 09:33 2219 1

Даниела Бобева. Снимка: БГНЕС
Даниела Бобева. Снимка: БГНЕС

"Това правителство е фискално сериозно. След актуализацията на бюджета, актуализация на обещанията няма да има", обяви пред "Нова телевизия" вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева.

По думите ú се очаква туризмът да отчете силен сезон, както и добра реколта при земеделците. 

Ние правим разплащане с бизнеса, защото очакваме бизнесът да се разплати с хората за това да се реализират по-големи стопански обороти и да се върне икономиката към една нормалност, обясни Бобева.

Според нея засега засега няма аргументи за втора ревизия на бюджета.

„Вече министрите започнаха да предприемат стъпки за редуциране на разходите, включително съкращения, в Министерския съвет вече започнаха.

Министърът на финансите Петър Чобанов ще направи така, че всеки непредвиден разход ще се обсъжда на Министерски съвет и ще се взема решение от Министерски съвет.

Що се отнася до минималната работна заплата правителството не решава този въпрос, има тристранен съвет, който обсъжда и решава. Аз няма да участвам в този тристранен съвет", коментира още Бобева.

Относно ревизията на финансовото състояние на държавните дружества, Бобева обяви: "Ние имаме 224 държавни дружества с държавно участие над 50%. Въпросът е тези, които са под 50%, миноритарните, на тях правим ревизии, защото държавата не знае колко са тези дружества с миноритарен дял на държавата. 

Като пример за лошото състояние на държавните дружества тя даде "Български пощи".

„Пощите имат период, в който са били на печалба, но в последните години са на сериозна загуба. Разчитаме много на синдикатите за тези предприятия, които са в много тежко финансово състояние", обяви вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!