Вино, кебапчета и презервативи преди изборите в Белоградчик

15 юли 2012 в 12:37 3967 1

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Преди предстоящите на 22 юли избори за местен парламент в Белоградчик в града масово се раздават вино, кебапчета, презервативи, кибрити, дърва и пари в брой, предаде БГНЕС.

Според информацията водач на листата на една от земеделските партии мотивира избирателите си с по 5 литра вино.

От ВМРО пък раздават на избирателите си презервативи, а настоящия кмет на Белоградчик подсигурява хората с дърва за огрев.

По думите на служител в общината, дървата се раздават от директора на "Дирекция социално подпомагане" и кандидат за общински съветник.

Активистите на БСП подхождат към вота най-скромно. Те раздават кибрит с послания за референдум за АЕЦ "Белене".

От медията съобщават, че представителите на ГЕРБ в града залагат на присъствие от висшите етажи на властта и на пари в брой за активисти и държавни служители, които предварително са минали от къща на къща пред погледа на местната полиция, която безучастно гледала случващото се.

През последните месеци председателят на Народното събрание Цецка Цачева и вицепремиерът Симеон Дянков лично са посетили града. Министър Дянков дори е кацнал с правителствения хеликоптер директно на стадиона в града.

Ред, законност и справедливост също са изработили своя модел за печелене на гласове. Водачът на листата им Ирена Венкова, която е бивш шеф на Районен съд – Белоградчик, сега адвокат, е обявила с табела на кантората си, че дава консултации и завежда дела до 22 юли в това число безплатно.

От партия пък "Лидер" предлагат по 10 лева за глас и 2 кебапчета. Въпреки това никой не желае да ги вземе, защото считат, че са обидно малко.

"АТАКА" не участват в частичните избори в общината, тъй като не са успели да съберат достатъчен брой кандидати.

"Евророма" на Цветелин Кънчев също има своя листа в Белоградчик. Ромите в града не криели огорчението си от него и заявяват, че ще дадат гласа си за този, който им даде поне една надница.

В ожесточената предизборна напревара в Белоградчик ще се включат и Устата, София Маринова и Любен Дилов - син, които ще забавляват жителите и гостите на града в подкрепа на коалиция "На чисто" на Антоан Николов.

Изборите в Белоградчик станаха легендарни още преди месеци.

През януари Административният съд във Видин отмени изборните резултати за кмет на общината. Вотът бе оспорен от кандидатът за кмет от БСП Людмил Иванов и този на РЗС Ирена Иванова.

Двамата кандидат-кмета подадоха жалби, в които бяха посочили съществени нарушения на избирателния процес в града, като липса на данни от документи за самоличност в избирателните списъци.

В Белоградчик има регистрирани 12 партии и една местна коалиция от партии. Според проучванията шанс за влизане в местния парламент имат само ГЕРБ, БСП, ПП "Български социалдемократи" на кмета Борис Николов и Ред, Законност и Справедливост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!