Венцислав от Раднево се запалил, след като от ВиК го заплашили със затвор

Елица Мартинова 11 март 2013 в 08:06 6744 2

Венцислав Василев и съпругата му
Венцислав Василев и съпругата му

От ВиК-Стара Загора са заплашвали със затвор Венцислав Василев, който на 26 февруари се самозапали в Раднево. Това съобщи пред bTV един от синовете на 53-годишния мъж – Тихомир.

Венцислав Василев почина от раните си в неделя, след като лекарите не успяха да овладеят тежките изгаряния по тялото му. 53-годишният мъж се запали на 26 февруари във фоайето на Община Раднево.

25-годишният му син Тихомир, който е едно от петте деца на Венцислав, сподели, че баща му е бил заплашван със затвор от ВиК-Стара Загора.

„Идваше съдия изпълнител, който заплашваше, че ако баща ми не плати тези 433 лв. сметка, ще го вкарат в затвора“, каза Тихомир.

Домакинството е имало и трдуности със сметката за ток. Семейството живее в апартамент с две стаи и кухня, а сметката им за януари е била 235 лв.

Преди две години на 7-членното семейство са спрени социалните помощи, защото майката на покойния Венцислав продала няколко декара ниви.

Според другия син на Венцислав – Асен, баща му се е запалил, защото е искал хората да обърнат внимание на семейството му и да им намерят работа.

„Нямаше работа, не можеше да си намери работа. Отникъде няма помощ. Никой не му помага, толкова години никой не дойде да го попита как е, а сега всеки се интересува“, коментира Асен.

Погребението на Венцислав ще е в 13 ч. днес. В 8 ч. сутринта в понеделник синовете му Асен и Тихомир, заедно с брата на Венцислав, отидоха до фоайето на общината. Те положиха цветя и запалиха свещи на мястото, където 53-годишният мъж се самозапали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!