Велчев: Сигурен съм, че братя Галеви ще бъдат издирени

Юлиан Христов 10 май 2012 в 09:40 1355 0

Борис Велчев. Снимка: ВКП
Борис Велчев. Снимка: ВКП

Надявам се, така наречените братя Галеви, да бъдат издирени и съм сигурен, че те ще бъдат издирени, ако се намират в страната. Това каза пред журналисти главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

По думите му не е имало как двамата осъдени да бъдат задържани. „От вчера слушам коментари на журналисти, които казват, защо веднага в съдебната зала не бяха сложени белезници на братя Галеви и т.н. Не сте длъжни да знаете закона, но все пак със здравия разум трябва да се съобразявате. Нали си спомняте, че решението на Върховния съд, изнесено преди няколко дни, с което се потвърди осъдителната присъда на братя Галеви, беше взето неприсъствено, след като последното по делото присъствено заседание, се проведе няколко месеца преди това", обясни главният прокурор.

Той посочи, че, ако Пламен Галев и Ангел Христов не са в страната, има достатъчно механизми те да бъдат издирени. Той подчерта обаче, че не знае дали те са напуснали границите на България. Борис Велчев призова за здрав разум по повод коментарите, че на братя Галеви не са сложени белезници в съдебната зала и обясни защо това не е могло да стане: "Хубаво е да знаем закона преди да го коментираме публично".

Той посочи, че ако се явят братя Галеви, те ще бъдат приведени в съответното общежитие. „Присъдата на втора инстанция не е влязла в сила и тя можеше и да не влезе в сила, т.е. да не бъде потвърдена. Докато не се произнесе Върховният съд, те са невинни до доказване на противното”, каза още главният прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews