Варненци избират кмет

Вероника Шербанова 07 юли 2013 в 09:02 1813 3

Избори, СНИМКА: АРХИВ/БГНЕС
Избори, СНИМКА: АРХИВ/БГНЕС

Варненци гласуват на втория тур на изборите за кмет на града. Те могат да избират между независимия кандидат доц. Христо Бозов, подкрепен от БСП и „Движение България на гражданите“, и кандидата на ГЕРБ Иван Портних.

Изборният ден започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа, като може да бъде удължен, ако има чакащи пред секциите. Право на глас имат около 290 000 души. Те ще могат да упражнят своя вот в разкритите 385 секции.

Продажбата на алкохол в деня на изборите е забранена, с изключение на семейните тържества, сватбите и тъжните обреди. В деня на вота са забранени и масовите прояви.

Над 150 полицаи ще се грижат за спазването на обществения ред, като охраната на секциите ще продължи до края на изборния ден и предаването на изборните материали в Общинската избирателна комисия.

Избирателната активност на първия тур на изборите за кмет на Варна беше много ниска – 25,68%. 30% от варненци подкрепиха Христо Бозов. Иван Портних пък получи 26,89% от гласовете. 

В събота се появи информация за арести в морския град заради купуване на гласове. От МВР обаче отказаха да дадат информация по въпроса, за да не нарушат ограниченията за партийна агитация в деня за размисъл.

До предсрочните избори за кмет на Варна се стигна, след като бившият кмет Кирил Йорданов подаде оставка в началото на март под натиска на протестите в морската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика