Външно: Засега няма данни за загинали българи в Италия (обновена)

Мая Младенова 25 ноември 2012 в 08:55 1301 0

Засега няма данни за български жертви в катастрофата между влак и ван в Южна Италия, съобщиха за OFFNews  от външно министерство преди броени минути.

По-рано днес се появиха съмнения, че може да има загинали наши работници в южната област Калабрия, където край град Козенца влак отнесе микробус и уби шестимата пътници. Според агенция АНСА загиналите за българи и румънци, а Ройтерс съобщи само за румънски жертви. 

Посолството ни в Рим се е свързало с властите. Полицията е обяснила, че жертвите са обезобразени и е трудно да бъдат идентицицирани. Двамата оцелели румънци от сблъсъка са в шок и не говорят италиански, затова засега не са дали показания и не са разкрили кои са били загиналите.

Според полицейски източници, в болницата, където са транспортирани загиналите, са пристигнали само техни роднини румънци. Това дава надежда, че информацията за български жертви не е вярна, но все още не може да се твърди със сигурност.

Жертвите пътували във ван, пометен от влака и изхвърлен на 200 метра от ЖП линията. Двама други работници са останали невредими, защото слезли от автомобила да отворят бариерите, позволяващи преминаването през прелеза. Няма пострадали във влака.

Според информация в други медии, включително в Ройтерс, във вана пътували собственик на земеделска земя (вероятно италианец) и румънски гастарбайтери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!