В Чикаго разследват Стоичков за побой над БГ журналист

10 октомври 2012 в 08:26 2335 1

Христо Стоичков. Снимка: БГНЕС, архив
Христо Стоичков. Снимка: БГНЕС, архив

Властите в Чикаго разследват Христо Стоичков по обвинение в побой над журналист от България, обяви дежурният офицер г-жа Кубиерт от Първо районно полицейско управление в Чикаго, цитирана от "Труд".

В полицейския доклад е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков".

Инцидентът е станал на 8 октомври около 19,30 ч. местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго.

Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов, който поискал  интервю от него, твърди потърпевшият. Стоичков го ударил в челюстта и го заплашил, че ако опише случая във вестника си, ще му "отреже главата", разказа Момчилов. 

След случилото се Светлозар Момчилов подава жалба в полицията.

Простъпката е описана като "battery". На български терминът се превежда като "телесна повреда, обида чрез действие, словесна атака, нападение, побой, обида чрез действие". 

Стоичков отрича да е удрял Момчилов. Твърди, че журналистът е дошъл неканен на "бляскавата церемония на "Чикаго Файър" и "нахално" му поискал интервю.

Момчилов твърди, че е бил поканен на тържеството от президента на фен клуба на ЦСКА в Чикаго Георги Стойков, който платил и кувертите на журналистите. 

Ден преди инцидента Камата заявил, че българските журналисти са "най-големите тъпаци, за които, като вземеш една лопата и да им разбиеш с нея главата".

Това не е първият случай на агресия от страна на Камата към български журналисти. През април 2008 г. Стоичков удари фоторепортера на в."168 часа" Любомир Асенов в ресторант "Барка дел Саламанка" в Барселона. Фотографът опита да му направи снимка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!