TV+ в коментар на полицейската акция: Рутинна проверка, не ни притеснява

10 януари 2013 в 16:48 5229 2

Програмният директор на TV+ Милена Данева
Програмният директор на TV+ Милена Данева

TV+ излезе с официален коментар за полицейската акция в редакцията й.

За новините на телевизията програмният директор Милена Данева коментира, че акцията е рутинна и по подаден сигнал, но не е притеснителна за ръководството. Тя отхвърли твърденията, че проверката е заради търговския спор между "Bulsatcom" и bTV Media Group, "защото TV+ няма нищо общо със сателитния оператор".

В действителност TV+, както и каналите film+ и "Хоби тв", са собственост на фирма "БГ Сат" и се излъчват в мрежата на Bulsatcom. Фирмите са сродни и дори се помещават на един адрес, но според Търговския регистър връзка между Bulsatcom и "БГ Сат" няма. Това е лесно обяснимо заради ограничение, заложено в Закона за електронните съобщения - според него притежателите на разпространителски мрежи нямат право да притежават и телевизия.

"TV+ като телевизия в България със своята позиция в медийното пространство, при всички положения има своята позиция и виждания за този спор, но като трета страна няма нищо общо с този случай. Не можем да го коментираме. Сигурни сме, че в интерес на българската аудитория двете страни – сателитният оператор и групата на bTV, ще намерят верния път да продължат сътрудничеството си”, коментира представителят на медията.

"Категорично една такава проверка не е приятна, но поне за ръководството и служителите на ТV + не е притеснителна, не е обект на някакъв вид паника или какъвто и да е било друг вид притеснения", посочи още Милена Данева.

"Ние дори в днешния ден, мисля, че всички забелязахте, работим абсолютно необезпокоявани. Тук е моментът да кажа също и да опровергая информацията в медийното пространство, която се появи, че има арестувани служители на телевизията. Такова нещо категорично няма, не е имало и мисля, че не би се случило", каза още тя.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!