Транспортен хаос във Варна на прага на летния сезон

23 април 2013 в 16:51 1772 1

Дупките по варненските улици. Снимка: БГНЕС
Дупките по варненските улици. Снимка: БГНЕС

Истински транспортен хаос настава във Варна дни преди старта на летния сезон.

Заради ремонти на два основни булеварда - „Владислав“ и „Сливница“ - нервите на шофьорите ще са подложени на изпитание, а пътуващите с обществения транспорт от утре остават без тролеи през деня поне до средата на юли.

От общината съобщиха, че започват и кърпежите на уличните дупки, с които морският град е печално известен сред шофьорите от цялата страна. Парите обаче няма да стигнат за всички проблемни места, сред които е и един от най-натоварените участъци - булевард „Трети март“. Там ежедневно се стига до инциденти с потрошени превозни средства. Оказа се, че петте милиона от държавния бюдежт няма да стигнат за ремонт на целия булевард „Владислав“, затова там новият асфалт ще е с километър по-малко.

Въпреки че широко рекламираният ремонт започна на 15 март, вече са установени дефекти по него, заради които при дъжд се образуват големи локви. Нередностите щели да бъдат остранени за сметка на изпълнителя, успокояват от администрацията. Освен шофьорите и пътниците, с търпение трябва да се въоръжат и пешеходците, стана ясно на кметския брифинг. Тези дни стартира и ремонт на много от тротоарите в централната част на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!