Тръгна делото срещу ученика побойник в София

Юлиан Христов 20 март 2012 в 14:38 1406 0

Софийски районен съд
Софийски районен съд

Стартира делото за побоя над ученика от столичното 35-о СОУ "Добри Войников" в столичния кв. "Лозенец".

16-годишният Андрей Илчев беше пребит в края на ноември миналата година около 19.00 часа, като първоначално за живота му имаше опасност. Момчето бе настанено в "Пирогов" с тежки контузни рани, а по-късно беше изваден единият му бъбрек.

Задържаният Валентин Стоянов на 15 години е ученик в строително-архитектурната гимназия "Христо Ботев". По първоначални данни спорът е възникнал като конфликт между двете училища. Момчетата са имали стара вражда. Двамата не са се познавали, нито са имали спречкване преди побоя. 15-годишният Валентин случайно избрал Андрей, защото искал просто да пребие някой. След нападението той се похвалил пред приятели във Facebook: „Аз му ударих един и от там такова мятане... имах чувството, че асфалтът се пукна. После два шута в главата..."

В Софийски районен съд днес се явиха пострадалият Андрей Илчев, придружаван от неговите родители. Нападателят - Валентин Стоянов, дойде в съдебна зала със своя баща - Александър и адвоката си. В началото на заседанието съдът отхвърли искане за това Валентин да бъде освободен от ареста, където е от 27 ноември. Съдът отхвърли и искането на пострадалия за обезщетение от 100 хил. лв.

Днес се очаква да бъдат разпитани съученици на двамата младежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови