Цветанов: Тази нощ спасихме дете на бизнесмен от отвличане (видео и снимки)

21 декември 2012 в 08:35 2430 2

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Дете на бизнесмен е било спасено от отвличане тази нощ, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Той не съобщи името на набелязаната жертва и бащата, нито каза в кой бранш е бизнесът на родителя. Той е от Перник и не е известен, а синът му е на 26 години.

Полицейска операция е предотвратила престъплението. 

"В днешния ден ще се направят разговори и с бизнесмена и с момчето, което предстоеше да бъде отвлечено. Задържани за 3 лица. Групата е наблюдавана през последния месец", обясни Цветанов. Той даде подробности около планираното отвличане: похитителите са се били подготвили, купили матрак, открити са 2 пистолета, маски, полицейска лампа, белезници. 

"Искали са в рамките на 24 часа да изкарат около 100 хил. лв. Подготовка за първо отвличане, за да изкарат бързи и лесни пари. Доста аматьорския подход, който направи тази група. Мисля, че при самото начало са неутрализирани", коментира Цветанов.

"Не сме далеч от разкриването на убийството на банкера Емил Кюлев, посочи още МВР шефът в сутрешния блок на БНТ. - Групата на „Килърите” беше задържана във връзка с убийството на Юри Галев в различна конфигурация с добавка Дачи. Дачи получи 20-годишна ефективна присъда - преди няколко дни се произнесе и Върховният касационен съд за опита за убийство на Куката. Има други убийства, които могат да бъдат разкрити и те са точно от тази престъпна група. Като сложим Юри Галев, смятам, че не сме далеч от разкриването на убийството на Кюлев, защото в първоначалните действия, които са предприели след убийството на Кюлев – периметърът, който беше обезпечен от съответните камери, на една от камерите е Дачи, който по всяка вероятност е съпричастен, а по всяка вероятност може да се предположи, че е и физическият убиец на Кюлев."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!