Цветанов: Скандалът ми със съдиите се преекспонира

Юлиан Христов 20 февруари 2012 в 10:27 825 0

Вицепремиерът Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
Вицепремиерът Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

Доста се преекспонира скандалът ми със съдиите. Председателят на Съюза на съдиите е завел дело срещу мен, доколкото разбрах, което означава, че всъщност имаме една много странна ситуация.

Аз няма да променя начина си на изказване, заяви сутринта пред bTV вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Когато един съдия е забавил над 50 дела да напише мотивите си, говорим с 3 години, сами разбирате, че всъщност имаме реален проблем от фактори в съдебната система, които казват как да се промени тя. И в момента, когато този човек е наказан дисциплинарно, означава, че той има слаба професионална подготовка или небрежност към служебните си задължения, посочи Цветанов. Ако не се приеме това, че е факт за неговата небрежност или професионална слабост, това означава, че винаги могат да остават съмнения в хората за нещо друго, което може да бъде в обслужване на организираната престъпност, продължи вътрешният министър.

Аз съм изключително възпитан човек и се отнасям с огромно уважение към всички съдии. Аз не влизам в битки. Моята дейност трябва да бъде такава, че аз действително да работя в полза на гражданите, каза още министърът.

С около 20-30 % са намалели върнатите досъдебни производства от прокуратурата обратно в Министерството на вътрешните работи, отчете министърът. Според него в доклада на Европейската комисия за България се посочва, че продължава реформата, която се извършва в разследващите органи, но не може да стане всичко с магическа пръчка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови