Цонко Цонев спира строежа на Яйлата

14 май 2013 в 10:09 5815 3

Строежът в местността Яйлата няма да е сред спасените. Мораториумът ще пази само жилищните сгради, които са
Строежът в местността Яйлата няма да е сред спасените. Мораториумът ще пази само жилищните сгради, които са "единствено жилище", заявиха от левицата

Специалисти на строителната дирекция ДНСК до часове ще посетят строежа в археологическия резерват Яйлата на Северното Черноморие. Случаят  предизвика масово недоволство при природозащитниците, които алармираха, че ден преди изборите в резвервата се лее бетон.

От днес със заповед на кмета на Община Каварна Цонко Цонев строителството на обекта се спира заради големия обществен интерес и заради започналата проверка. 

След като вчера от екоминистерството официално съобщиха, че има несъответсвие между тяхното становище, издадено за обекта, и действителния строеж, днес специалисти на строителната дирекция от София, Бургас и Варна ще направят оглед на мястото. Собственикът Иван Павлов твърди, че имотът не попада в границите на защитената местност и има всички неообходими документи, вкл. съдебни решения, потвърждаващи правото му да строи на брега.

Павлов заяви, че възстановява стара рибарска хижа, но строежът е на площ над 200 квадрата излят бетон. Местни казват, че там преди е имало само съвсем малък рибарски навес. Навремето това било любимо място за гмуркане на Иван Славков, разказват местни хора. Ползвал го и за риболов и тогава направили навеса да си прибира такъмите. 

Имотът бил към местното АПК, откъдето след промените го купуват Иван Павлов и неговият брат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!