Цар Киро иска да се върне в Катуница

18 април 2013 в 11:08 1239 0

Кирил Рашков  Снимка: БГНЕС
Кирил Рашков Снимка: БГНЕС

Скандалният ромски барон цар Киро направи заявка, че иска да се върне в Катуница.

"Да спрем с тия работи. До лошо ще се стигне. Нека всеки да си гледа живота. Каквото станало-станало. Няма смисъл от повече раздухване", заяви Кирил Рашков в съда в Асеновград, цитиран от "24 часа". Там той свидетелства в полза на своя адвокат Васил Марков, срещу когото вуйчото на прегазения Ангел Петров води дело за клевета и иска от юриста 5000 лева.

Фамилията Рашкови се изсели от Катуница след размириците през септември 2011 година. Повод за тях стана нелепата смърт на местно момче - Ангел Петров. Той бе прегазен от Симеон Йосифов, шофьорът на ромския бос. Дълго стаеното напрежение у жителите на превърнатата във владение на цар Киро Катуница избухна и прогони фамилията от имотите й.

След като бе разпиран, цар Киро направи опит за покаяние в съдебната зала. "Все едно ние да ги спрем да ходят в Пловдив. Така не може. Който е извършил престъпление, ще си изтърпи наказанието", отсече той. "Нямам понятие колко съм виновен. Но е време да заживеем отново заедно. Ние, възрастните, един ден ще си отидем, а младите ще си живеят живота", заключи Рашков.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!