Quantcast

Танасис Кацирубас е новият главен изпълнителен директор на Мобилтел

Последна промяна на 16 септември 2013 в 16:45 2990 5

Мтел
Мтел

Танасис Кацирубас поема поста главен изпълнителен директор на Мобилтел от 1 октомври 2013 година. Той ще съвместява отговорностите на главен изпълнителен и главен маркетингов директор на оператора, съобщиха от компанията.

След почти седем години в Мобилтел, пет от които начело на компанията и повече от 10 години в чужбина, настоящият главен изпълнителен директор на водещия телеком оператор в България Андреас Майерхофер взе решение да не продължава своя договор и ще се върне в Австрия.

Тъй като Танасис Кацирубас ще бъде отговорен и за цялостната маркетинг политика на компанията, Мартин Липауц, понастоящем главен маркетинг директор на Мтел, напуска Telekom Austria Group по свое желание.

Под ръководството на Андреас Майерхофер, Мобилтел запази стабилна позиция на пазарен лидер и модел за подражание в българските бизнес среди. С придобиването през 2010 година на Мегалан Нетуърк и Спектър Нет, компанията направи сериозна стъпка в своето развитие - позиционира се като цялостен телеком оператор, предлагащ мобилни и фиксирани продукти и услуги. През 2010 година Андреас Майерхофер печели престижната награда в годишния конкурс на сп. „Мениджър” „Мениджър на годината”, както и специалната награда на bTV в конкурс на списанието. През същата година Майерхофер получава почетния знак на президента на Република България за изключителен принос от страна на Мобилтел в развитието на българската икономика. През септември 2012 година под негово ръководство Мобилтел променя изцяло своята корпоративна идентичност, за да покаже вече заложената стратегия за позиционирането си като цялостен телеком доставчик. По време на неговото управление компанията провежда последователна и дългосрочна социална политика. Изключително сериозен е и приносът на Мтел към развитието на българския спорт.

Мартин Липауц е главен маркетинг директор на Мобилтел от декември 2012 година. В периода 2005 – 2007 година той заема позицията старши директор „Маркетинг” в телекома, а през 2007 година става главен директор ”Маркетинг” в беларуския оператор Velcom.

Танасис Кацирубас има над 20-годишен опит в областта на телекомуникациите, част от който в няколко мобилни оператори в Югоизточна Европа. Преди да поеме ролята на главен изпълнителен директор на Vip Mobile през май 2010 г., той е бил главен изпълнителен директор на Globul, вторият по големина мобилен оператор в България. Преди прехвърлянето му в Globul (2002), Танасис Кацирубас е работил за GERMANOS AEBE, най-голямата мобилна търговска верига за мобилна телефония в Югоизточна Европа, и STET HELLAS, гръцки мобилен оператор.

"Мобилтел е най-добрата марка на българския телекомуникационен пазар и безспорен лидер. Ето защо смятам да продължа да развивам тази здрава основа, изградена от моите предшественици и с нетърпение очаквам успешно да ръководя втория по големина филиал на Telekom Austria Group към нови цели", каза Кацирубас.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.09 2013 в 14:13

Надявам се с този ход да се поразвият още промоциите и офертите. Тази година доста силно тръгнаха Мтел с плановете без дългосрочен договор.

19.09 2013 в 13:53

то тоя поток май е по-валиден за Виваком към Мтел. Милите те ,уж преди месец презентация на цялата фирма, събрание на шефове, смяна на кадри и пак същата помия сърбаме .Крайно време е от Виваком да преосмислят офертите си. За Глобул пък да не говорим- те така мълчешката си смениха директора, явно нещата хич не са у ред.

18.09 2013 в 11:39

норвежка или не ,пак си остават същите мошеници нищо ново под слънцето. При тях само обвързващи ''промоции'' ,що не направят и те една игра, нека вземат пример от Мтел.

18.09 2013 в 11:16

Глобул е Норвежка вече. За моя радост :)

16.09 2013 в 18:40

Спокойно можем да очаквам съсипване на Мтел,с цел мощно преминаване на недоволни абонати към Глобул...
Тъжното е,че парите ни пак ще се изливат в Гърция...