Таксиметрови шофьори в Бургас излизат на пешеходен протест

Елица Мартинова 04 юни 2013 в 08:21 1591 0

Таксита. Снимка: БГНЕС
Таксита. Снимка: БГНЕС

Таксиметровите шофьори от Бургас и Южното Черноморие ще излязат днес на пешеходен протест в града.

От бранша твърдят, че от началото на сезона са обект на рекет и изнудване. Шофьорите се оплакват, че когато чакат клиенти на летището, „яки момчета“ ги тормозят и се опитват да им измъкнат пари в замяна на доходоносната позиция. Изчакването на аерогарата позволява на шофьорите да обслужват чуждестранни туристи, които са по-доходоносни.

Млади момчета ходят да плашат по паркингите, дали „На посрещане”, „На изпращане”, тупат те по врата: „Айде, махай се от тук, няма да вземаш!”, оплака се таксиметров шофьор пред bTV в понеделник.

В 9 ч. сутринта ще паркират колите си в центъра на града. Те ще поемат на пешеходен протест, който ще премине край Областната дирекция на полицията в града и ще достигне до централната Гранична полиция в Бургас.

От бранша са недоволни именно от бездействието на полицията. Шофьорите се оплакват, че властите не желаят да предприемат нищо, за да защитят правата им. Те заплашват, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, ще блокират пътя Бургас-Слънчев бряг в началото на летния сезон.

Според фирмата, която има договор за обслужване на летището обаче, протестиращите им колеги карат незаконни таксита и нямат право да се оплакват. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови