Свалените от самолета англичани не са от Банско. Скиорите си заминали още вчера

Светослав Метанов, Янка Петкова 19 март 2020 в 11:24 8609 1

Свалените от самолета за Лондон снощи англичани НЕ са същите, които Борисов нареди да бъдат пазени строго в хотел до напускането на страната, научи OFFNews..

Oт летище София увериха, че става въпрос за две различни групи чужденци.

По-рано бе тиражирана информация, че англичаните от Банско, които премиерът нареди да бъдат пазени в софийски хотел, докато не излетят за родината си, се разхождат на летище София, а снощи са били свалени от самолет по настояване на останалите пътници.

Туристите от Банско си заминаха още вчера, като бяха докарани с конвой до терминала, уточниха пред OFFNews от летището.

Другата група - със свалените пасажери от снощния полет, също вече е излятеля тази сутрин със самолет. Te не са скиори, но от летището не знаят какво са правили те у нас. Имали закупени билети за Wizz Air.

След скандала на борда те са били изолирани от РЗИ, съобщиха от МТИТС.

Англичаните, с които е имало проблем на летище София, не са заразени, а под карантина и се очаква напускането им. В момента се намират на Терминал 1, каза по-рано тази сутрин шефът на оперативния щаб ген. Мутафчийски и уточни, че повече информация може да даде МВР. Мутафчийски не потвърди, че свалените от самолета англичани са турситите от Банско, които бяха настанени на хотел в София, докато се намери полет за тях.

По-рано OFFNews съобщи, че шестима граждана от Острова са били принудени да слязат от борда на самолета, тъй като останалите пътници са имали опасения, че са заразени с коронавирус. Въпреки уверенията на началника на летището, че чужденците ще бъдат отделени през няколко места, останалите не се съгласили да отпътуват с тях и настояли капитанът да вземе решение. В резултат полетът по линията София-Лондон е излетял от софийското летище "Враждебна" в 20 часа в сряда без англичаните.

Припомняме, че за заразен с коронавирус сред английските туристи в Банско се заговори, след като беше потвърдена положителната проба на 9-годишно момче. Семейството на детето беше поставено под карантина в къщата, която беше наело за почивката си, а след въведените извънредни мерки в зимния курорт всички туристи бяха евакуирани, а английската група туристи поставена под карантина в столичен хотел до напускането на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови