Стотици обградиха СУ в очакване на решение за окупацията (на живо)

Последна промяна на 28 октомври 2013 в 13:59 2210 19

Множеството, оградило СУ в очакване на заседанието на Академичния съвет. Снимка: Елица Мартинова
Множеството, оградило СУ в очакване на заседанието на Академичния съвет. Снимка: Елица Мартинова

Стотици граждани, подкрепящи студентите, обградиха сградата на Ректората на Софийския университет в очакване на извънредното заседание на Академичния съвет.

На него ще бъде обсъдена студентската окупация и се очаква да бъде взето някакво решение.

Дошлите в подкрепа на студентите бурно освиркаха появили се представители на младежкото БСП и скандираха "Червени боклуци" и "Смешни сте".

Студентите, които пазят входа на Ректората откъм вътрешния двор помолиха множеството да се изтегли поне на 2 метра разстояние, за да може преподавателите от АС да влязат в сградата. 20-ина минути преди началото първите професори и доценти вече влязоха в Ректората.

OFFNews ще следи на живо какво се случва при Университета чрез стрийма на блогъра Иво Божков.


Broadcasting live with Ustream
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2013 в 16:41

Польо, не се хаби, няма нужда да учиш. Не си прави труда да ходиш до "храма". Ти явно си представяш, че образованието е да се кланяш и да повтаряш някакви мантри докато загубиш всякаква воля и способност за мисъл. Тоя храм можеш да си го построиш и без да си плащаш таксата и без да лишаваш семейството си от каквото и да е, освен разбира се от всичко човешко. Пък ако Университета се е превърнал в това дето твърдиш на никого нямаше да му пука... Щяхме да гледаме и да ви съжаляваме. За щастие, аз мога да се гордея с тези мои колеги, които имаха доблестта да не се наведат.

28.10 2013 в 16:15

Вън малодушниците като Токушев от храма на нуаката! Вън и всички фалшиви професори като Ваня Добрева! Вън партийните манипуланти и служителите на задкулисието!

http://dimitaratanassov.wordpress.com/2013/10/28/stud-vs-id/

28.10 2013 в 15:25

И сега какво?
Пак ли ще трябва да развържете кесията за "контра протести"/каквото и да значи това словосъчетание/?
Май окупация с 15-тина платени пенсионера не става за да могат равнопоставено да бъдат представени в новините :) ?
Иначе използваме понякога "Hi" , а не “Хайл!… ", а "Да здравствует…" си е във вашата компетентност май :)

28.10 2013 в 15:15

Тези контрапротестиращи (извинявайте, ако не искате така да ви наричат, че напоследък май казвахте, че не се определяте като такива) направо ме разбиват - толкова отчаяни, че, както някой беше коментирал под друга статия, аргументите са им като на деца от детската градина. Първо да питам откъде го измислиха това с търговците и храма? много поетично, но пък точно вие да ми правите подобни метафори.. и второ, интересно ми е - като са спрели учебните ви занятия, които са ТОЛКОВА важни е момента за вас, въпреки че са от няколко дни насам, дали същото ви е било мнението, когато учителите стачкуваха за по-големи заплати и не помня точно, но сигурно повече от месец не се ходеше на училище, а ако вие наистина сте студенти и вие тогава сте били в училище (говоря за повечето, които влизат в университет след 12ти клас). Направо, нямам думи колко слаби аргументи вадите, но няма нищо - аз протестирам от самото начало и съм ЗА хората, като тези окупирали университетите и ПРОТИВ техните 'контри' (извинявайте още веднъж), защото трябва да отделиш няколко часа в това да попрочетеш от тук от там (не само вестници за по 40ст.) и ще разбереп и ти на чия страна трябва да си. #occupySU #OSTAVKA

28.10 2013 в 15:14

Я, я :) Не те разбрах, може би ние организираме бръснати глави да пикаят на операта и караме цигани и пенсионери с автобус :) Малките нацистчета ще си ги търсиш в кафявата партия с белокосия дребосък, дето се снима по паламарка :)
Оскотелите дъртрози ще си ги търсиш в БКП. Неграмотните тютюноберачи ще си ги търсиш в ДПС. Простите 'орица, при ГЕРБ. И като събереш всичките тези 3 милиона души, дето гласуваха на последните избори, ше дойдете за да можем останалите 5-6 дето сме тук и в чужбина, да ви обясним как ни дължите 24 години от живота ни.
Ще има де те боли теб тогава, ама ВЕРВАЙ МИ :)

28.10 2013 в 15:13

А по конкретния казус, трябва ли да има "наши" и "ваши" медии и не трябва ли да се представят всички гледни точки във всяка една медия? Или върнахте Отечествения фронт?

А, бе няма скоро да се отърсите от комунистическия си манталитет. Колкото повече плюете комунизма, толкова по-умело и настъпателно практикувате прийомите му.

28.10 2013 в 15:12

Я , стига смешен плач !
Да ви имам Вашата "демокрация" в деня за размисъл да правите саботажи .
Типично по шумкарски .

Няма Храм там , където , няма кой да се поклони в него !
Ако не се биеш за свещеното ПРаво да си гражданин ДНес Тук и Сега

Щеси РОБ утре , госпожице . Ако въобще си това за което се представяш / / /

28.10 2013 в 15:07

Вашата линия е по-права и от тази на априлската линия! :)

Да здравствует...

...май за по-точно трябва да ви поздравяваме с "Хайл!"...

28.10 2013 в 15:06

Че кои студенти са против протеста? До сега един не съм срещал. Допускам че теоретично съществуват, ама това означава че статистически са под един процент при всички положения.

28.10 2013 в 15:06

*оплакване