Станишев и Калфин не уважиха комисията на Янев

Елица Мартинова 18 януари 2013 в 11:49 1270 0

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев и червеният евродепутат Ивайло Калфин няма да се явят на комисията за корупция по високите етажи на властта на Яне Янев. Те трябваше да отговарят за съмнителни сделки със земи, направени по времето на тройната коалиция.

„Това е поредният опит за бягане от отговорност“, категоричен бе Янев.

По думите му евродепутатът Калфин е отказал да се яви в комисията с извинението, че по това време ще бъде на икономическа конференция в Пловдив.

„Според моята справка тази конференция не започва в 14 ч., когато е комисията, а в 10.30 ч. Това означава, че при добро желание Ивайло Калфин можеше да се яви в парламента. Още повече, че Калфин искаше да уточни предварително какви въпроси ще му задават депутатите в комисията“, обясни лидерът на РЗС.

„Ситуацията при Сергей Станишев е идентична. Неговото оправдание е, че е на конференция за „Арабската пролет“ в Египет. Аз обаче си направих труда и проверих на сайта на БСП. Там пише, че въпросната конференция ще се проведе не днес, а на 19 и 20 януари. Това е информация, изкривена в удобен, оправдателен вариант“, отсече Янев.

Той поясни, че Станишев и Клафин няма да „се измъкнат“ от препитването в комисията и ще бъдат поканени да се явят на 23 януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews