Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сръбски медии: България ни продаде не самолети, а развалини

Елица Мартинова 22 август 2013 в 10:04 4346 10

Bulgaria Air, Снимка: БГНЕС
Bulgaria Air, Снимка: БГНЕС

Сръбската авиокомпания купи от българите котка в чувал – за разпаднали се самолети са платени 2,5 млн. долара.

Това гласи заглавие в днешния брой на сръбския вестник „Ало“.

Медията критикува сделка между сръбските превозвачи и българската Bulgaria Air. Според изданието България е отдала под наем на западната си съседка два самолета в окаяно състояние.

„Двата самолета „Боинг 737-300“, които сръбският превозвач взе под наем от българската компания, половин година седяха в хандарите, тъй като бяха получени в полуразпадащо се състояние“, пише вестникът, като се позовава на добре информирани източници.

Според изданието България е предала двете превозни средства в окаяно състояние, заради което се е наложило сърбите да отделят време и пари за основни ремонти на машините.

„Когато пристигнаха в Сърбия, двата самолета бяха в много лошо състояние. Един от тях имаше проблеми с резервоара, заради което не летеше със седмици. Най-големият проблем е, че със самолетите не бяха изпратени резервни части, както и необходимата документация”, пише „Ало“.

Лизингът за самолетите е сключен за една година, но според твърденията на вестника през половината от това време те са били неизползваеми.

Медията твърди, че договорът с България е бил спорна точка при преговорите между сръбската авиокомпания и компанията „Етихад“ от Обединените арабски емирства, която скоро ще стане собственик на превозвача. Според „Ало“ бъдещият собственик е изказал остра критика заради сключената с България сделка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews