Социалистите обещаха 450 лева минимална заплата

02 април 2013 в 20:48 2750 8

Платформата на БСП е озаглавена  „Радикална промяна за достоен живот в България
Платформата на БСП е озаглавена „Радикална промяна за достоен живот в България"

БСП обеща, че ако вземе властта, в края на мандата й минималната работна заплата ще достигне 450 лв.

Обезщетенията за деца до 2-годишна възраст следва да достигнат размера на минималната работна заплата, обявиха социалистите.

Въвеждането на семейно подоходно облагане до края на мандата е един от конкретните ангажименти, които БСП поема пред българските граждани, заяви Янаки Стоилов.

Пред медиите той представи основните акценти от платформата „Радикална промяна за достоен живот в България", която днес разглежда Националният съвет на БСП.

Социалистите възнамеряват да запазят облагането на масовите доходи с 10%, а от 2014 г. да се въведе по- висока ставка за най- високите доходи.

Ангажимент на БСП ще е и създаването на условия, които ще дадат възможност да се разкрият 250 000 работни места. Специални законови промени ще подкрепят младите хора да намерят работа или да продължат обучението си 4 месеца, след като завършат, обещават социалистите.

Социалистите се ангажираха и да спрат увеличаването на осигурителния стаж и възрастта за пенсиониране, както и всяка година да „осъвременяват пенсиите“.

Общо 60 са участниците в гражданската квота в листите на БСП, като 12 от тях са жени. Сред тях са:

КАЛУДИ КАЛУДОВ (София 24) - Български оперен певец със световна слава

ТАНЮ КИРИЯКОВ (Русе) - Олимпийски медалист

ХРИСТО МОНОВ (Бургас) - Известен български психолог и преподавател.

МАРТИН ЗАХАРИЕВ (София 23) - Издател и продуцент

ПЛАМЕН ГРОЗДАНОВ (Сливен) - Изпълнителен директор на сдружение „Съюз Произведено в България" от 2012 година. Извънреден и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация.

ТАНЯ АНДРЕЕВА (София 25) - „Един от непокорните лекари, които са приели сериозно призванието си и за които да си лекар, означава да се отдаваш и да работиш за хората“.

ПЕТЪР ЧОБАНОВ (Пловдив град) - Член е на управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация, специалист в областта на макроикономическата и финансова стабилност, системния риск, паричния пазар и икономическата конвергенция.

ПЕТЪР КЪНЕВ (В. Търново) - Член на Настоятелството на СУ, вицепрезидент на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, първи вицепрезидент на Българската федерация по волейбол.

НИКОЛАЙ ПЕТЕВ (Ямбол) - Председател на съюза на българските писатели

ГЕОРГИ ТЕРЗИЙСКИ (Габрово) - „Самият той обича да казва: Моето поведение е последователно и опозиционно“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!