София приватизира скандалната фирма "Озеленяване"

Нели Чолашка 18 декември 2012 в 13:06 2647 3

София ще  продава
София ще продава "Озеленяване". Снимка: БГНЕС

Общинското предприятие "Озеленяване" ще бъде пуснато за приватизация следващата година, съобщи общинската съветничка Валя Чилова (ГЕРБ), която е председател на надзора на софийската агенция за приватизация.

Дружеството стана известно с много скандали за финансови злоупотреби. През 2011 г. след вътрешна проверка кметът на София Йорданка Фандъкова даде ръководството на фирмата на прокурор, но нищо не последва.

Тепърва ще се прави правен анализ на дружеството, за да стане ясно какви активи ще останат общински. Със сигурност в общината ще останат имоти в парковете, коментира Чилова. Според нея ще има интерес към фирмата.

В програмата за приватизация отново са включени скандалната "Софийски имоти" и затъналите в дългове "Галатея", "Спортна София" и "Лозана".

Отделни обекти от "Софийски имоти" вече са продадени, за следващата година са заложени за продажба 24 офиса, 1 магазин и поземлени имоти. От "Спортна София" ще бъдат пуснати на пазара два имота.

За 2012 г. е преизпълнена програмата за приватизация, отчете Чилова. Приходите са 12.8 млн. лв., което е 112% изпълнение, уточни тя.

"Трафопостовете вече не вървят на пазара, защото малкия и средния бизнес няма пари за малки ресторантчета и фризьорски салони", коментира Нина Чилова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!