Quantcast

София изчислява загубите за градския транспорт от аварията на ЧЕЗ

Последна промяна на 15 август 2013 в 12:28 1041 1

Аварията на ЧЕЗ спря дсота линии на градския транспорт.
Аварията на ЧЕЗ спря дсота линии на градския транспорт.

В следващите няколко дни се надявам да имаме информация за загубите от аварията с електротранспорта в София, обяви зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов.

„Загубата е по-скоро за бизнеса, отколкото за общината, тъй като в значителна част от територията на града нямаше ток няколко часа”, коментира той.

Във връзка с представянето на проекта на ЧЕЗ по подмяна на 32 хил. метра увредени при кражба кабели в град София, Дончо Барбалов каза, че проектът на ЧЕЗ е много важен за осигуряване на сигурност на електроснабдяването на Студентски град.

Приветстваме ЧЕЗ за размера на тяхната инвестиционна програма – над 60 милиона лева за тази година, който допълва над 400 милиона лева, които Столична община инвестира в инфраструктурата на града, каза още Барбалов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.08 2013 в 18:26

ЧЕЗ са чешка държавна компания, ограбваща България. Качеството на услугата им е ниско, а цените - високи. Отдавна вече трябваше да бъдат изгонени. Те са длъжани при предизвикани по тяхна вина аварии да плащат за загубите на общината и безнеса. ИзЧЕЗвайте!