Голяма авария остави 1/3 от София без ток за 4 часа (обновена)

OFFNews 12 август 2013 в 11:35 6441 26

Електрическа крушка
Електрическа крушка

Голяма авария остави 1/3 от София без ток за 4 часа. Електричество нямаше в 8 района на София, включително центъра. Спряха трамваи и тролейбуси. 93 000 души бяха засегнати от аварията.

Електрозахранването спря към 10,30. Малко след 14 ч. бе възстановено движението на трамваи и тролейбуси. Токът бе пуснат навсякъде към 14,30 ч.

Дълго време хората не можеха да разберат защо нямат ток и кога захранването ще бъде възстановено, защото на телефона за клиенти не отговаряше никой. Час-час и половина след аварията се разбра, че тя е засегнала и телефонния център на ЧЕЗ.

Ток нямаше по бул. "Витоша", където е и редакцията на OFFNews, на ул. "Граф Игнатиев" и околни улички, както и по бул. "Цар Борис III" и "Сливница".

Бяха спрени трамваите по линии 4 и 5 и в двете посоки. Повече от 10 трамвая чакаха над 40 минути на бул. „Цар Борис III Обединител” срещу номер 69, за да бъде възстановено електричеството.

Тролейбусите по бул. "Сливница", бул. "Прага" и бул. "Патриарх Евтимий", Петте кьошета и по бул. "Христо Ботев" също бяха спрени.

При аварията автоматичното се е изключил 110-киловолтов кабел в подстанция „Орион”, обясниха по-късно от ЧЕЗ. Това остави без електричество районите „Илинден“, „Сердика“, „Триадица“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Красно село“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки