Снегът в неделя щял да провали референдума

Вероника Шербанова 24 януари 2013 в 13:22 1968 3

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС

Снегът, който се очаква да вали в неделя, ще провали референдума за ядрената енергетика. Това заяви пред bTV математикът проф. Михаил Константинов.

Според последните проучвания в националното допитване ще участват под 2 млн. души и затова най-вероятно референдумът няма да бъде валиден. „В неделя ще вали сняг и това допълнително ще утрепе референдума“, категоричен е проф. Константинов.

Според проучване на "Алфа Рисърч" броят на гласувалите ще надмине 20%, което няма да е достатъчно, за да придобият резултатите задължителен характер, но ще наложи връщането за разглеждане на въпроса в парламента.  

Броят на избирателите е най-голямата тайна в страната и затова не може да се прогнозира реалната избирателна активност, коментира той. По думите му гласовете ще бъдат преброени честно, тъй като „измамите стават с чували, а не с компютри“.

След референдума пък всички политически сили ще се хвалят, че са постигнали чутовни победи, посочи проф. Константинов.

Според социолога Кънчо Стойчев политиците са направили референдума невалиден. Той допълни, че е по-добре в бъдеще националните допитвания да се провеждат заедно с избори, независимо дали местни, парламентарни, за европейски парламент.

АЕЦ „Белене“ не е основният проблем на България, проблемите ще излязат наяве след референдума, обясни социологът Боряна Димитрова. Бедността ще излезе като проблем на парламентарните избори през юни, категорична е тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!