Слави Бинев: Цялата страна чака помощ от нас

Елица Мартинова 03 април 2013 в 13:07 1367 0

Слави Бинев Снимка: БГНЕС
Слави Бинев Снимка: БГНЕС

Цялата страна чака помощ от нас, заяви на брифинг в сряда председателят на коалиция „ГОРДа България“ Слави Бинев.

„Едно нещо мога да уверя всички организации, които очакват помощ от нас, а това е цялата страна - че няма да изневерим на принципите си по никакъв начин. Това е нашето достойнство, това е нашата сила“, коментира Бинев.

Председателят на коалиция „ГОРДа България“ Слави Бинев подписа споразумение за съвместни действия с Българския лекарски съюз, което ще е в сила, ако партията влезе в 42-рото Народно събрание.

По думите на Бинев това споразумение трябва да сложи край на задкулисните договорки в сектора.

„Ако влезем във властта, няма да отстъпим от споразумението. Казвам тези силни думи, тъкмо за да не се откажем“, каза Бинев.

По думите му има спешна нужда от вдигане на заплатите в сектора и от подобряване условията на труд. Според Бинев ако страната не предприеме спешни мерки, в България няма да останат специалисти.

„Не може да има здрава икономика с болни хора. Реална работеща реформа може да стане само при приложение на пакет от мерки. Над 30 точки, които биха могли в рамките на един мандат да бъде приложен. Не стане ли това здравеопазването, наред с другите две кризисни системи – образованието и пенсионната система, ще продължи да дърпа цялата икономика назад. В Германия в момента се търсят лекари без каквито и да е ограничения. Ако следващият мандат не предприеме тези мерки, ние съвсем ще се оголим откъм специалисти“, предупреди Кръстьо Петков от „ГОРДа България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови