Алексей Петров и Слави Бинев разкриха своите хора в протеста

31 март 2013 в 15:39 9672 12

Проф. Боян Дуранкев. Снимка: БГНЕС
Проф. Боян Дуранкев. Снимка: БГНЕС

Близката до Алексей Петров партия "Свободен народ" и основаното от Слави Бинев сдружение ГОРД предложиха проф. Боян Дуранкев от УНСС за бъдещ премиер.

Проф. Дуранкев ще е и основното лице на предизборната коалиция между движенията на Петров и Бинев, която ще се казва „Горда България".

За "широката коалиция" първи съобщи в неделя Явор Джиджев от Съюза за стопанска инициатива (отново близка до Алексей Петров организация).

В "Горда България" ще се включат и политическите формации "Обединен блок на труда", "Защита" и "Християн-социален съюз".

За публичната легитимация на кандидатурата на проф. Боян Дуранкев обаче са избрани граждански форум „Промяна” и "група независими студенти".

На пресконференция в неделя Антон Димитров от граждански форум „Промяна” обяви, че "това е една от формациите, която дейно е участвала в протестите още от първия ден".

"Групата независими студенти" е в състав: Димитър Тодоров - Технически университет, Кирил Кунгалов и Адриана Ганева -  УНСС, Клара Илиева - НВУ Велико Търново, Росица Пенева - Пловдивски университет.

Съединението на науката с политиката ще изведе България на такива позиция, че ЕС да се гордее с такава страна - членка след години, заяви проф. Боян Дуранкев.

На пресконференцията на коалиция "Горда България" днес той препоръча до 10 дни да се изготви стратегия за устойчиво развитие на страната за близките години, както и да се очертае тактически план за следващите четири години, промени в Конституцията и одит на държавната собственост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!