Син на бракониер се опита да прегази полицай

Мадлен Шишманова 07 май 2012 в 15:02 1304 0

Язовир. Снимка: БГНЕС
Язовир. Снимка: БГНЕС

Полицията е задържала 28-годишен мъж, който се опитал да прегази полицай край язовир Тича. Задържания Гюнай Я. е син на известен бракониер от шуменското село Ловец, съобщи БГНЕС.

Малко след 10.00 часа вечерта инспектор-криминалист от Велики Преслав забелязал, че край село Ловеж в язовир "Тича" влиза лодка с двама души. В този момент, той не бил на работа, но се обадил на свои колеги и на служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Мъжете в лодката забелязали, че някой ги гледа от прега с бинокъл и се насочили към брега на село Маломир.

Пет минути след това при криминалиста пристигнал млад мъж с лек автомобил. Полицаят представил служебната си карта, но това не попречило на младежа да се държи арогантно и агресивно. "Много добре те познавам кой си, какво ни пречиш на работата? Искаш да ти запаля вилата ли?", казал той. След това мъжът се качил в колата си направил обратен завой и се насочил към полицая. Той успял да реагира бързо и отскочил от пътя. Полицията във Велики Преслав е задръжала Гюнай на следващия ден. Той е задържан за 24 часа. Срещу Гюнай е образувано бързо производство. Той ще бъде съден за "заплаха на орган на властта". Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор по това обвинение. При подобни обстоятелства в началото на март горски пазач застреля мъж, натоварил каруцата си с незаконно отсечена дървесина. Горският беше нападнат от авери на бракониера, за което се наложи да използва оръжието си при самоотбрана.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!