Горски застреля ром при самозащита

Юлиан Христов 02 март 2012 в 11:05 2855 1

Ромска каруца с дърва. Снимка: БГНЕС
Ромска каруца с дърва. Снимка: БГНЕС

Горски пазач е застрелял мъж от ромски произход в старозагорското село Едрево, съобщиха за OFFNews.bg от ОДМВР.

Инцидентът се разиграл вчера след 19.30 часа, докато пазачът, заедно със свой колега, проверявали група бракониери от същото село.

38-годишният горския стражар от Държавно горско стопанство "Гурково" получил сигнал за незаконна сеч в землището на село Едрево. Той и неговият колега се отзовали и спрели за проверка каруца, натоварена с около 1 кубик дърва за огрев. Дървата били немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет. В каруцата били братята Илиян и Стоян Георгиеви, съответно на 19 и 26 години. С тях бил и приятелят им Исус Иванов на 18 години от с. Едрево.

Докато вървяла проверката към тримата дошли техни роднини, които се опитали да възпрепятстват проверката на стражарите и ги нападнали с колове и подръчни средства. В опита да предотврати нападението стражарът произвел няколко изстрела със служебния си пистолет "Макаров". При това той прострелял третия брат на проверяваните - Юри, на 25 години. Той починал на място. Тялото му е откарано в катедрата на Съдебна медицина Стара Загора за аутопсия.

За да се не нагнетява напрежение след инцидента, на място в селото е засилено полицейското присъствие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков