Сидеров: Касирането на вота е някаква шизофрения

Последна промяна на 17 май 2013 в 09:56 1690 2

Волен Сидеров
Волен Сидеров

„Касирането на изборите е някаква шизофрения, защото едновременно се обявяваш за победител и в същото време искаш касиране”. Така председателят на "Атака" Волен Сидеров коментира намеренията на партия ГЕРБ да поиска анулиране на парламентарните избори заради нарушения в деня за размисъл.

Според лидера на националистите посочените от ГЕРБ причини за касиране на вота не са състоятелни. Дори подаденият от ГЕРБ сигнал да стигне до Конституционния съд, той не може да вземе положително решение, смята Сидеров.

„След като ЦИК ясно каза, че в тези изявления не е имало преки призиви за гласуване, а това е нарушение на закона, то значи няма нарушение на закона”, каза още той.

По въпроса с евентуалната формула на бъдещия кабинет, Волен Сидеров обяви, че не може да подкрепи правителство, "което няма да вдигне доходите на българите рязко". 

Сидеров потвърди за поне два опита за купуване на депутати от „Атака” от страна на Искра Фидосова (ГЕРБ).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.05 2013 в 23:33

Първо, Сидеров и Атака не са националисти, а само полунационалисти. Те са срещу влиянието на западните държави върху политиката на България, но нямат нищо против подобно влияние на Русия. А който познава историята знае, че империалистическия руски политически елит винаги е бил един от най-големите врагови на България. Поне след 1769 година.
Колкото за това, дали в деня на размисъл са забранени само преките апели за кого да се гласува или да не се гласува, дайте съответния текст на закона, да видим дали наистина е така. Или духът и буквата на закона са, че се забранява всичко, което може да има въздействие върху решението на избирателя за кого да грасува. Или да не гласува.
Трето, обещанието на Сидеров, че няма да подкрепи кабинет, който няма да увеличи доходите на обикновените хора от народа, е твърде неясно и и силно подвеждащо. Защото не е ясно за кои доходи на обикновените хора от народа става дума – за номиналните ли, които лесно мжгот до се повишат само за месец десеторатно, чрез печатане на книжни парични знаци, но които водят до бързо нарастваща инфрация, която е разорителна за обиккновените хора от народа. Или ще увеличи реалните доходи, без с нито лев да се увеличи книжната парична маса, която е в обръщение.
Ако не уточни тези неясноти, Сидерв просто помага на БСП и на ДПС да излъжат напода и да го заробят с нови заробващи договори.

17.05 2013 в 22:52

Хахахха слушахте ли го в ноща след изборите

http://www.youtube.com/watch?v=s8CdT4xTDCI

Чуйте го на 39 минути 30 секунди. Още няколко пъти каза, че няма проблем с предсрочни избори и това е нормално в една демокрация.

Само няколко дни по-късно "Касирането на вота е някаква шизофрения"....