"Атака" няма да има министри в кабинета, увери Сидеров

16 май 2013 в 12:20 1422 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

До момента не сме водили разговор (за коалиция - б.р.) с никого, нито пък някой ни е търсил. Информациите, които се промъкнаха, не са верни, обяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той увери, че не вижда човек от партията си на министерски пост в бъдещото правителство, защото това би означавало коалиция. Сидеров отново потвърди, че няма намерение да влиза в партийни коалиции, а ще подкрепи програма за управление на страната.

"Аз държа, ако има разговори, те да бъдат на територията на Народното събрание, да бъдат публични, да могат да се следят от медиите, от обществеността, защото всеки знак за някакво задкулисие ще направи много лошо внушение", посочи лидерът на националистите.

За да реализира идеите си, "Атака" трябва да има собствено правителство или поне правителство, в което да доминира и да има подкрепа. Вотът на хората разположи така политическите сили в парламента, че нашата роля по-скоро я виждам като ролята на регулатор и на катализатор, на остена, който да ръчка управлението, така че то да свърши няколко неща, които са важни за България и за хората, коментира той.

 Първата законодателна инициатива, която "Атака" ще предприеме в 42-рото Народно събрание, е промяна в закона за енергетиката с цел да се намалят сметките за тока. Спешни са и промени в пенсионната и здравната система, както и преразглеждане на политиката на доходите, посочи атакистът. Сидеров ще настоява и за разследване на работата на служебния кабинет.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови